Penalul și diplomatul: De ce s-a întâlnit președintele CJ Neamț Ionel Arsene cu ambasadorul Hans Klemm (FOTO)

Penalul și diplomatul: De ce s-a întâlnit președintele CJ Neamț Ionel Arsene cu ambasadorul Hans Klemm (FOTO)
Foto: facebook.com/ionel.arsene72

Președintele Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene, care a avut în ultima vreme mai multe probleme penale, s-a întâlnit luni cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care reprezentanța diplomatică a făcut o donație de carte americană Bibliotecii Județene de la Neamț, după cum a anunțat Arsene, pe Facebook.

”Consiliul Județean Neamț, prin Biblioteca Județeană G. T. Kirileanu, a fost astăzi gazda unei delegații a Ambasadei Statelor Unite condusă de către Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România.

Începând de astăzi, nemțenii iubitori de literatură americană vor avea la dispoziție o secțiune specială la Biblioteca Județeană, unde pot găsi peste 300 de titluri aparținând literaturii americane, acesta fiind și prilejul vizitei delegației americane la Neamț. La “Raftul american“ găsiți literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret sau lucrări de specialitate ce se adresează cititorilor de toate vârstele!

Mulțumesc și pe această cale Ambasadei SUA că a contribuit la îmbogățirea patrimoniului Bibliotecii Județene de la Neamț cu această donație de carte!”, a scris președintele CJ Neamț.

Ionel Arsene a fost eliberat din arest preventiv, fiind plasat sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil. Intervenţia nu şi-ar fi atins scopul.