Negocieri Consiliul de Administrație STB – sindicate, luni seară, la Primăria Capitalei. 34% din tramvaie, autobuze și troleibuze sunt în trafic

Negocieri Consiliul de Administrație STB - sindicate, luni seară, la Primăria Capitalei. 34% din tramvaie, autobuze și troleibuze sunt în trafic
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul de Administrație al Societății de Transport București (STB) și sindicatele vor negocia de la orele 18.00 și 20.00, la Primăria Generală a Capitalei. Luni, la ora 16.00, doar 34% dintre tramvaiele, autobuzele și troleibuzele STB erau în trafic.

Tot luni, Vasile Petrariu, liderul principalului sindicat, a anunțat că demisionează din PSD și din funcția de consilier general al STB. El i-a cerut Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, o soluție pentru a pune punct crize.

Adrian Criț, directorul STB, a anunțat că încep angajările de noi șoferi și a avertizat că STB riscă să intre în colaps dacă activitatea nu va fi reluată rapid.

Șeful sindialiștilor cere demisia directorului STB

„Demisia directorului general înseamnă deblocarea acestei situații, după care în regim de urgență să începem discuțiile cu cei care vor fi mandatați să începem discuțiile legate de contractul colectiv de muncă, condițiile de muncă, parc de vehicule, etc.

Salariații vor decide în continuare ce se va întâmpla.Începând cu primarul general și terminând cu directorul general , la mijloc fiind și consiliul de administrație și nu în ultimul rând PNL care patronează acest lucru și îl susține pe acest director general”, a declarat, luni, Vasile Petrariu.

El a anunțat și că demisionează din PSD și din funcția de consilier general al PSD.

Directorul STB anunță angajări

Adrian Criț a anunțat, la rândul său, că încep angajările în STB ca noii șoferi să-i înlocuiască pe cei în grevă.

„Am luat măsurile care se impun în această situație de criză. Practic cercetarea disciplinară a angajaților care nu și-au îndeplinit îndatorirea, respectiv, demersurile legale pentru angajarea unor șoferi, astfel încât activitatea să fie reluată în mod rapid, va duce la rezolvarea acestei probleme”, a spus Criț.

Acesta a avertizat că STB riscă să intre în colaps dacă activitatea nu va fi reluată cât de curând.

Urmăriți B1TV.ro și pe