Nelu Tătaru: ”Am avut 559 de focare desfășurate în întreaga țară”. Unde se formează cele mai multe focare de infecție (VIDEO)

Nelu Tătaru: ”Am avut 559 de focare desfășurate în întreaga țară”.  Unde se formează cele mai multe focare de infecție (VIDEO)
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni, pentru B1 TV, că cele mai multe focare de Covid-19 sunt formate la persoane din unitățile instituționalizate pentru bătrâni și copii, următoarele fiind cele din unitățile sanitare.

”Noile valori pe care le-am făcut până la sfârșitul lunii septembrie din august, am avut 559 de focare desfășurate în întreaga țară.Cele mai multe focare cu cele mai multe persoane infectate erau în unități instituționalizate pentru bătrâni și copii. Următoarele erau cele care se regăseau în unitățile sanitare și pe locul trei erau agenții economici. Dar aici se formau focarele, inițierea acestor focare veneau foarte mult din turism, reîntoarcerea din concedii, din transportul în comun, în general, pentru navetiști intra și inter județene, și evenimente”, a afirmat Nelu Tătaru.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Sănătății, despre un posibil lockdown în România: „Nu, noi în acest moment gestionăm un platou”

Oficialul a mai spus că, în prezent, nu se pune problema de un posibil lockdown în România.

„Nu, noi în acest moment gestionăm în continuare un platou, al celei de-a doua faze a primului val pandemic, dar în același timp ne pregătim și sezonul rece, pentru tot ce înseamnă infecții respiratorii, în special gripa. După cum știți, în luna septembrie am achiziționat cele peste 400 de mii de doze de vaccin, care a fost dirijat deja către județe și DSP-uri, urmând ca până la sfârșitul lunii noiembrie să mai avem încă tranșe de vaccin de până la trei milioane, urmând să putem achiziționa și acele vaccinuri, prin Comisia Europeană, în jur de 50 de mii de doze, cele care sunt pe picături intranazale, pentru copiii între 2 și 6 ani”, a declarat acesta.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în România

Amintim că România înregistrează un nou record negativ în privința infecțiilor cu noul coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică (GSC) a anunțat luni, în raportul zilnic, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.271 de noi cazuri de COVID-19, dintr-un total de 6.162 de teste. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri anunțat pentru o zi de luni, în condițiile în care este cunoscut faptul că duminica sunt prelucrate foarte puține teste și, prin urmare, în zilele de luni, numărul cazurilor anunțat este unul mai mic.

Totodată, autoritățile anunță un record negativ în privința pacienților internați în secțiile de terapie intensivă. 557 de persoane diagnosticate cu COVID-19 se află, în prezent, la ATI. Asta în contextul în care România dispune de puțin peste 1.000 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților infectați cu coronavirus și aflați în stare gravă. De asemenea, de duminică până luni, 30 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. Aceste date vin în contextul în care în urmă cu exact două săptămâni a început noul an școlar.

Nelu Tătaru, despre numărul de cazuri de COVID-19: „Sunt cazuri care se regăsesc în comunități”

Ministrul Sănătății despre numărul mare de cazuri de COVID-19 din România, înregistrat la două săptămâni după începerea școlii:

„Suntem la un număr de aproape 124 de mii de români infectați, aproape 100 de mii de români vindecați, dar și 557 de români în terpaie intensivă. Evaluăm fiecare județ în parte, observăm că tot ce înseamnă Brașov, Prahova, Iași sau Vaslui au un număr crescut de peste 80 de cazuri pe zi, cu Bucureștiul la peste 200 de cazuri. Sunt cazuri care se regăsesc în comunități, iar faptul că ele sunt în comunități de bătrâni, în spitale sau în comunități pentru persoanele neuro – psihice, ne face să înțelegem că sunt anumite lucruri care nu se respectă”, a menționat el.

Ultima oră
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat / Menținerea unității partidului e esențială
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o