Nelu Tătaru, despre păstrarea funcției de ministru al Sănătății după alegerile parlamentare: Personal mi-aș dori să continui o reformă pe care consider că am început-o

Nelu Tătaru, despre păstrarea funcției de ministru al Sănătății după alegerile parlamentare: Personal mi-aș dori să continui o reformă pe care consider că am început-o
Foto: gov.ro

Nelu Tătaru a declarat, luni seară, în platoul B1 Tv că și-ar dori să rămână ministru al Sănătății și după alegerile parlamentare din data de 6 decembrie, pentru a continua reforma pe care a început-o de la preluarea funcției.

„Noi avem de făcut o reformă în sistemul în sistemul asta medical. Cred că anii următori și dacă mă întrebațipe mine, în primul an trebuie făcută reforma. Avem 4 ani fărănici un tip de alegeri. Vom avea niște alegri, vom vedea niște rezultate…Personal mi-aș dori să continui o reformă pe care consider că am început să o facem încă de pe timpul acestei pandemii”, a declarat ministrul Sănătății.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum explică ministrul Sănătății rata ridicată a mortalității în rândul pacienților cu coronavirus din România

Nelu Tătaru a precizat, vineri, că autoritățile din țara noastră raportează atât decesele provocate deCOVID-19, cât și cele cauzate de decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2. Acesta este și motivul pentru care țara noastră ocupă locul doi ca mortalitate în Europa.

„Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală. Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice. Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli”, explicat ministrul Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Totodată, Tătaru a precizat că România a ajuns să se situeze pe locul doi ca mortalitate la nivel european, deși sunt state care întegistrează mai multe cazuri de infectare pentru că ”raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi”.

”Noi am văzut şi celelalte raportări. De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare pentru cazurile decedate de SARS-COV-2, fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi. Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată, cauză SARS-CoV-2, dar şi decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauze”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile