Nicolae Bănicioiu, despre bebelușul mort: Maternitatea Ploiești avea trei linii funcționale, cazul putea fi monitorizat aici

Nicolae Bănicioiu, despre bebelușul mort: Maternitatea Ploiești avea trei linii funcționale, cazul putea fi monitorizat aici
Foto: dcnews.ro

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat, după vizita la Maternitatea Ploieşti, unde în 15 octombrie o femeie a fost lăsată să plece la Bucureşti cu un taxi în care a născut un bebeluş mort, că unitatea avea trei linii de gardă funcţionale şi că un astfel de caz putea fi monitorizat aici, relatează Mediafax.

„Din punctul nostru de vedere, spitalul (n.r. – din Ploieşti) ar fi avut capacitatea, având trei linii de gardă funcţionale, să monitorizeze şi să ducă până la capăt cazul în această maternitate, dar lucrurile trebuie confirmate de comisia de anchetă de la Ministerul Sănătăţii care cercetează cazul. Evident că vor fi sancţiuni dacă se confirmă spusele pacientei. Sigur că lucrurile nu rămân aşa şi nu le îngropăm”, a declarat Bănicioiu, adăugând că sancţiunile pot merge până la sesizarea Parchetului şi pierderea dreptului de liberă practică.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că ministerul a făcut recomandarea, în condiţiile în care Maternitatea Ploieşti este în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, ca pe perioada anchetei cadrele medicale care erau de gardă în momentul respectiv să fie suspendate.

„Concluziile le veţi citi când dăm publicităţii raportul”, a afirmat Bănicioiu.

Nicolae Bănicioiu a spus că, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare vor fi făcute publice concluziile raportului de control.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat, prezent şi el sâmbătă la Maternitatea din Ploieşti, a afirmat că se puteau găsit soluţii în cazul femeii al cărei copil a murit în timp ce era născut în taxi, Arafat spunând că femeia putea naşte la Ploieşti, după care se putea face transferul, eventual cu un elicopter, la o unitate medicală din Capitală care ar fi putut asigura nou-născutului îngrijirile de care avea nevoie în condiţiile în care ar fi supravieţuit.

„Nu trebuia să fie trimisă femeia în niciun caz cu taxiul. E de văzut şi dacă trebuia trimisă cu ambulanţa sau cu o ambulanţă specială”, a spus Arafat.

Familia femeii însărcinate, în vârstă de 37 de ani, din localitatea Scorţeni, judeţul Prahova, îi acuză pe medicii de la Maternitatea din Ploieşti de faptul că nu au internat-o pe gravidă, aflată în ultimul trimestru de sarcină, femeia luând un taxi şi născând în drum spre Bucureşti un copil declarat mort ulterior.

Potrivit reprezentanţilor familiei, femeia a fost dusă la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti cu o ambulanţă în data de 15 octombrie, ea având o sarcină ce depăşise 30 de săptămâni. Medicii de la maternitate au considerat însă că nu este cazul ca femeia să rămână în spital, motiv pentru care gravida a luat un taxi şi a plecat spre Bucureşti.

Pe drum, în dreptul localităţii Ciolpani, ea a născut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitală, a fost declarat mort.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”