Nicușor Constantinescu, la ÎCCJ, pentru a susține contestația în anulare a mandatului prin care a fost dat în urmărire internațională (VIDEO)

Nicușor Constantinescu, la ÎCCJ, pentru a susține contestația în anulare a mandatului prin care a fost dat în urmărire internațională (VIDEO)
Foto: ziuaconstanta.ro

Nicușor Constantinescu a fost dus joi dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a susține contestația în anulare a mandatului în baza căruia a fost dat în urmărire internațională.

Este vorba despre un mandat emis de Curtea de Apel București în urmă cu câteva luni. La scurt timp după emiterea acestui mandat s-au declanșat procedurile prin care Constantinescu a fost dat în urmărire. Astăzi se cere anularea acestui mandat, în condițiile în care dosarul a fost înaintat în fața Înaltei Curți înainte ca Nicușor Constantinescu să se întoarcă în țară.

Este o strategie prin care Constantinescu încearcă să demonstreze că tot ce i se întâmplă în dosarele în care este urmărit penal este un abuz al procurorilor. Asta în condițiile în care atât Tribunalul București, cât și Tribunalul Constanța au confirmat mandatele de arestare care au fost emise în lipsă pentru că baronul PSD de Constanța a părăsit România în primăvara acestui an pentru tratament și intervenții chirurgicale de specialitate în SUA.

De atunci, procurorii au făcut numeroase demersuri pentru ca Nicușor Constantinescu să ajungă să răspundă în fața legii. După ce viza de Statele Unite i-a expirat, fostul președinte al CJ Constanța a mers în Tucia unde a stat aproximativ două săptămâni, iar în momentul în care autoritățile l-au identificat și l-au reținut, Constantinescu a hotărât să se întoarcă de bunăvoie în țară.

Constantinescu a ajuns în România săptămâna trecută. El a fost dus direct în fața instanței. Tribunalul Bucuirești a fost prima instanță care a confirmat mandatul de arestare pe numele său, la scurt timp și Tribunalul Constanța a luat aceeași decizie de confirmare a mandatului solicitat de procurorii DNA într-un alt dosar în care baronul este acuzat de abuz în serviciu.

Nicușor Constantinescu, la ÎCCJ