Nicușor Dan și reprezentanții primăriilor de sector au dat asigurări că programul de deszapezire și combatere a poleiului se va desfășura la nivel optim

Nicușor Dan și reprezentanții primăriilor de sector au dat asigurări că programul de deszapezire și combatere a poleiului se va desfășura la nivel optim
Foto: Inquam Photos / George Călin

Edilul general al Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanții primăriilor de sector au dat asigurări că Programul de măsuri și acțiuni pentru deszăpezire și combatere a poleiului pentru iarna 2021 – 2022 se va desfășura la nivel optim, spune Prefectura Capitalei.

Prefectura Capitalei: Nicușor Dan și reprezentanții primăriilor de sector au dat asigurări că programul de deszapezire și combatere a poleiului se va desfășura la nivel optim

Prefectul Alexandra Vacaru a coordonat, marți, la sediul Primăriei Capitalei, o întâlnire la care au fost invitați toți primarii din București. Sectorul 1 a fost reprezentat de viceprimarul Oliver Leon Păiuși, Sectorul 2 de primarul Radu Mihaiu, Sectorul 3 de șefi de structuri locale, Sectorul 4 de viceprimarul Robert Florea, Sectorul 5 de viceprimarul Mircea Nicolaidis, iar Sectorul 6 de primarul Ciprian Ciucu.

„Edilul-șef, primarii și viceprimarii au dat asigurări că Programului de măsuri și acțiuni pentru deszăpezire și combatere a poleiului pentru iarna 2021 – 2022 se va desfășura la nivel optim. Față de prezentarea situației primite la Prefectura Municipiului București și de observațiile prefectului Alexandra Vacaru cu privire la consumabilele impuse prin lege pentru intervenții în sezonului rece pe fiecare sector al Capitalei, participanții vor reveni cu o comunicare instituțională prin care vor transmite remedieri”, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Capitalei.

Oliver Leon Păiuși susține că Primăria Sectorului 1 și operatorul economic cu care are contract de salubrizare și deszăpezire sunt pregătiți pentru sezonul rece.

„Deși ANM a transmis o prognoză care arată că în luna decembrie nu ne-am putea aștepta la ninsori în București, sezonul rece înseamnă cel puțin până în martie și am vrut să mă asigur, prin atribuțiile legale, că responsabilii autorităților locale nu vor fi luați prin surprindere. De asemenea, am lansat o cale de comunicare unitară, la nivelul tuturor primăriilor din Capitală, pentru o coordonare mai bună, iar locuitorii din București să simtă că, cel puțin la capitolul deszăpezire, se depun eforturi comune. Capitala este structurată pe șase sectoare, însă vorbim despre un singur oraș, cu o mobilitate mare și cu o nevoie de măsuri comune”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Vacaru.

Potrivit prefecturii, Alexandra Vacaru „analizează oportunitatea unei noi întâlniri cu autoritățile locale din București pe tema căldurii și a apei calde, precum și pe problema aerului deseori poluat, care poate afecta sănătatea bucureștenilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe