Noi detalii despre polițistul care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni: Nu avea permis de România

Noi detalii despre polițistul care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni: Nu avea permis de România
Sursa Foto: Brigada Rutiera/ Facebook

Apar noi informații în cazul poliţistului care a accidentat mortal, joi, o fată de 13 ani. Acesta a obţinut permisul de conducere în România în 2012 şi l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie, fiind valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Noi informații despre polițistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se explică în comunicatul Poliției Capitalei.

Accidentul s-a petrecut în Sectorul 1, agentul de poliţie aflat la volan accidentând două fete care traversau strada. Una dintre ele a fost transportată la spital, iar cea de a doua a murit la locul accidentului.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, poliţistul, care era încadrat din 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero. El se afla singur în maşină.

Două fetiţe au fost spulberate de o maşină de poliţie, pe o stradă din Capitală

Două fetițe minore au fost implicate într-un grav accident, pe o stradă din Sectorul 1 al Cpitalei. Mașina care le-a lovit a fost o mașină de Poliție, care circula doar cu semnalele luminoase aprinse.

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Două fete au fost lovite de o maşină de poliţie, joi, pe strada Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre ele în vârstă de 13 ani a decedat.

A doua fetiţă de 11 ani a fost dusă la spital şi se pare că este în stare stabilă. Maşina de poliţie aparţine Secţiei 5, iar şoferul a fost testat cu etilotestul şi s-a dovedit că nu consumase alcool.

Ultima oră