Noua parcare pentru TIR-uri din zona Poarta 9 a Portului Constanţa este operaţională: „Este pregătită să preia din camioanele care sosesc în port cu marfă”

Noua parcare pentru TIR-uri din zona Poarta 9 a Portului Constanţa este operaţională: „Este pregătită să preia din camioanele care sosesc în port cu marfă”
sursa foto: Facebook/ Portul Constanta

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a anunţat că noua parcare pentru TIR-uri din zona Poarta 9 a Portului Constanţa este operaţională, conform  News.ro.

Parcarea are o suprafaţă de 34.000 de metri pătraţi şi va determina fluidizarea traficului de camioane în port, a transmis luni CN APMC  printr-un comunicat de presă.

Noua parcare pentru TIR-uri din zona Poarta 9 a Portului Constanţa este operaţională

“Au fost finalizate lucrările de amenajare a noii parcări destinate TIR-urilor, aceasta fiind operaţională şi pregătită să preia din camioanele care sosesc în port cu marfă. Parcarea este situată în interiorul portului Constanţa, în zona Porţii 9, şi are o suprafaţă de 34.000 metri pătraţi. Aceasta va determina fluidizarea traficului de camioane în port şi evitarea aglomerărilor la porţile de acces în port”, a transmis CN APMC.

De asemenea,  o altă parcare, în exteriorul portului Constanţa, de o mai mare capacitate se află în faza documentaţiilor și urmează să fie realizată cât mai repede, a mai transmis sursa citată.

Aceasta va avea o capacitate de circa 120 TIR-uri și va determina o fluidizare a traficului de camioane în port și evitarea aglomerarilor la porțile portului.
Săptămâna trecută a fost publicat un mesaj în acest sens în care se arată că „În aceste zile se lucrează intens la amenajarea unei noi parcări destinată TIR-urilor care vin să descarce mărfuri în Portul Constanţa. Parcarea este situată în interiorul portului, în zona Porţii 9, are o suprafaţă de 34.000 metri pătraţi. Aceasta va avea o capacitate de circa 120 TIR-uri şi va determina o fluidizare a traficului de camioane în port şi evitarea aglomerărilor la porţile portului. Terenul aferent parcării a fost eliberat, în prezent se lucrează la nivelarea lui şi urmează să fie pietruit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Portului Constanţa.

Urmăriți B1TV.ro și pe