“Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor”. Gabriela Firea e vehementă: Apa și căldura din Drumul Taberei NU se vor opri

“Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor”. Gabriela Firea e vehementă: Apa și căldura din Drumul Taberei NU se vor opri
Foto: Digi24.ro

După ce regia de distribuție a energiei termice a anunțat că va întrerupe furnizarea căldurii și a apei calde în Drumul Taberei, la cererea Metrorex, Gabriela Firea a intervenit, nefiind de acord cu cererea acestora.

Primarul general a anunțat că a dispus ca RADET să nu întrerupă utilizarea utilităților.

„Ca primar general al Capitalei am considerat că ar fi fost normal ca aceste lucrări să fie executate în lunile de vară, deoarece alimentarea cu agent termic pentru încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă în sezonul rece, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice nationale. Am obligaţia să mă asigur că fiecare acţiune care ar putea aduce atingere drepturilor locuitorilor Capitalei este bine argumentată şi susţinută de documentele necesare. Nu ne putem juca cu drepturile locuitorilor Bucureştiului. De aceea, am decis că RADET nu va întrerupe furnizarea agentului termic”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Libertatea.

De asemenea, Firea vrea să aibă loc întâlniri periodice cu reprezentanţii Metrorex, ai Ministerului Transporturilor, sau cu cei ai altor instituţii care desfăşoară investiţii similare pentru ca lucrurile să meargă bine de toate părțile.