Nunta regală de la Sinaia. Nicolae și Alina-Maria Binder și-au spus ”da” într-o ceremonie emoționanță (VIDEO)

Nunta regală de la Sinaia. Nicolae și Alina-Maria Binder și-au spus ''da'' într-o ceremonie emoționanță (VIDEO)

Toată atenția României s-a îndreaptat duminică spre orașul Sinaia, unde s-a scris o pagină de istorie! Stațiunea a îmbrăcat straie de sărbătoare pentru nunta de poveste a nepotului Regelui Mihai. Nicolae al României s-a căsătorit cu Alina Binder, la Biserica Sf. Ilie. Nunta a fost oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, dar şi de un sobor de preoţi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

La Biserica Sfântul Ilie au sosit mai întâi domnișoarele de onoare. La scurt timp, și-au făcut apariția și principele Nicolae și aleasa inimii sale, Alina Binder, într-o rochie de mireasă plină de rafinament. Hortensii, delphinium şi trandafirii albi au fost florile alese de miri pentru decorul bisericii. În momentul în care cei doi au intrat în lăcașul de cult, corul Operei Române, condus de dirijorul Daniel Nicolae Jinga, a intonat imnul mirilor „Vino din Liban, mireasă”.

De la biserică, mirii au plecat în caleașcă așa cum s-a întâmplat în urmă cu zeci de ani, la nunta principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand. Drumul de la biserică până la Cazino a fost deschis de junii Braşovului, îmbrăcaţi în staie de sărbătoare.

În tot acest timp, sute de oameni s-au adunat la Sinaia ca să fie martori la nunta de poveste. 200 de invitați din 13 țări, duci și ducese, prinți și prințese au fost invitați la evenimentul anului în țara noastră. Pentru români reprezintă un moment istoric. Este prima nuntă în Romania a unei personalităţi cu sânge albastru din ultimii 70 de ani.

Nu participă, însă, membrii Familiei Regale din România. Custodele Coroanei, principesa Margareta şi principele Radu Duda, au anunţat că în ziua nunţii vor fi plecaţi din ţară. De altfel, sora fostului principe Nicolae va fi singurul reprezentant al familiei prezent la nuntă. Aceasta a fost una dintre domnişoarele de onoare ale miresei, iar fratele Alinei cavalerul mirelui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari