Nutriționiștii AVERTIZEAZĂ: EXPLOZIA pe care o înregistrăm în CANCER are de-a face cu CHIMIZAREA MÂNCĂRII

Nutriționiștii AVERTIZEAZĂ: EXPLOZIA pe care o înregistrăm în CANCER are de-a face cu CHIMIZAREA MÂNCĂRII
Foto: clipart-library.com

Directorul științific și profesor asociat de medicină nutrițională în Austria și România, John Ionescu atrage atenția asupra importanței nutriției în tratarea bolilor cronice.

Specialistul condamnă decizia medicilor de a nu prescrie un anumit regim alimentar pentru pacienții cu cancer și susține că acest lucru poate fi fatal pentru sănătatea bolnavilor, informează Adevărul.

Nutriționistul este de părere că alimentația pe care bolnavii o urmează joacă un rol imens în recuperarea lor sau eventual în prevenirea unor diagnostice similare.

John Ionescu susține că nutriția este importantă într-undiagnostic de cancer deoarece celule canceroase se hrănesc predominant cu zahărul pe care-l ia din sângele pacientului, iar acesta poate conduce la accelerarea multiplicării tumorale.

Acesta explică faptul că cel mai important factor îl reprezintă reducerea consumului de glucoză, și de aceea medicul tebuie să-i prescrie pacientului cu boală canceroasă o dietă hipocalorică șio dietă ketogenă cu 3 zile înainte de chimioterapie și 3 zile după terapia clasică anticanceroasă.

"Pe lângă starea de inflamaţie cronică care poate fi cauzată de diverse antigene alimentare (substanţe care pot provoca formarea anticorpilor şi sensibilizarea limfocitelor circulante – n.r.) şi care trebuie eliminate încă de la începutul terapiei. În faza iniţială, pacientul cu boală malignă are nevoie de un bun terapeut şi respectiv dietetician care a înţeles particularităţile metabolice comune tuturor celulelor canceroase. (…)

În acest sens, este esenţială înţelegerea rolului zaharurilor, în special al glucozei şi fructozei, în metabolismul energetic al celulelor canceroase. Aceste celule se hrănesc predominant cu zahărul pe care-l iau din sângele pacientului şi, ca atare orice creştere a glicemiei sangvine, conduce la o accelerare a multiplicării tumorale.

(…) Ca atare, scopul unei terapii nutriţionale adecvate nu poate fi decât reducerea consumului de glucoză a celulelor tumorale, eliminarea redozei intracelulare necesare multiplicării şi compensarea corespunzătoare a acidităţii extracelulare (…)", explică specialistul.

John Ionescu mai precizează că zincul sau vitamina E sunt profund dăunătoare în cazul pacientului cu cancer deoarece accelerează dramatic creșterea tumorală.

În ceea ce privește prevenția cancerului medicul recomandă oamenilor o nutriție ce prevede "administrarea unor alimente cu indice glicemic scăzut, eliminarea factorilor nutritivi precum zaharurile simple şi glucidele simple, precum făinoase sau dulciuri, administrarea legumelor, fibrelor, anumitor forme de proteine cu Omega 3, cum ar fi carnea proaspătă de peşte, uleiurile cu Omega 3".

Urmarea unui astfel de nutriție este benefică deoarece în acest fel apărarea imunitară este întărită, iar în același timp se oferă cât mai puține elemente energetice pentru celula tumorală.

Ultima oră
16:59 - Alexandru Rafila: Certificatul COVID, aplicat doar când situația epidemiologică o impune / Nu vom utiliza documentul în ce privește slujbele religioase. Avem nevoie de suportul Bisericii (VIDEO)
16:35 - Florin Piersic, mesaj cutremurător pentru admiratorii artistului: „Îmi este frică de moarte. Știu că așa trebuie să fie”
16:34 - Peste 60 de cetățeni europeni blocați în Maroc, ajutați de România să se întoarcă acasă. „Mulțumesc foarte mult României pentru că ne-a salvat!”
16:31 - Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități: „România a înregistrat progrese, dar mai avem de făcut pași importanți”
16:27 - Alexandru Rafila: Nu am avut niciun fel de dispută cu Raed Arafat / Ministrul Sănătății nu e de acord cu măsura ca toți cei veniți în România luna aceasta să fie testați COVID: Trebuie să găsim o soluție aplicabilă (VIDEO)
16:10 - România are cele mai puține infectări zilnice cu SARS-COV-2 raportate la milionul de locuitori, din UE. Probleme în Cehia. Cum arată cifrele la vecini și în vest (FOTO)
15:56 - Adrian Streinu-Cercel: Foarte probabil, cel puțin la începutul anului 2022, vom mai avea un val epidemic, tot din cauza noastră că nu înțelegem să purtăm masca tot timpul și că trebuie să ne vaccinăm
15:30 - Mihai Ponea (ANSVSA): Într-o lună avem peste 25.000 de alerte cu salmonella la carne de pasăre din Polonia. Lanțurile de supermarketuri să nu mai pună pe piață produse contaminate de niciun fel (VIDEO)
15:03 - Alarmă cu Salmonella la Penny! Dacă aţi cumpărat acest produs, nu-l mâncaţi sub nicio formă!
14:59 - A murit în timp ce încerca să intre în casă. Ghinion teribil