O ambulanță și mai multe autoturisme, blocate pe A1 de câteva ore

O ambulanță și mai multe autoturisme, blocate pe A1 de câteva ore

O ambulanță în care se află una dintre victimele accidentului în lanț de pe A1 și mai multe mașini au rămas blocate, de câteva ore, între kilometri 52 și 54, unde traficul este blocat, relatează Mediafax.

Potrivit șefului Direcției Rutiere din cadrul IGPR, comisar șef Lucian Diniță, mai multe mașini sunt blocate pe autostrada A1, la kilometrii 52 – 54, pe raza județului Dâmbovița, mașinile rămânând blocate de la orele prânzului, în condițiile în care sâmbătă, la ora 12.30, traficul pe A1 a fost închis.

”Poliția rutieră acționează împreună cu CNADNR, cu jandarmii, la kilometrul 52 – 54. Salvăm oamenii de acolo și le dăm drumul spre București”, a declarat comisarul șef Lucian Diniță.
Contactat telefonic, prefectul județului Dâmbovița, Victor Sanda, a afirmat că între mașinile blocate pe autostradă se află și o ambulanță în care sunt pacienți.

”Avem Poliție și de la noi (de la Dâmbovița – n.r.) și de la Argeș, sunt și jandarmi și cei de la ISU Dâmbovița. Încercăm să deblocăm situația, în așa fel încât ambulanța care are șase accidentați acolo să plece spre spitalul Găești”, a declarat prefectul de Dâmbovița.

Acesta a precizat că ambulanța este blocată pe autostradă ”de vreo trei ore”.

Totodată, informația a fost confirmată de directorul medical al Serviciului de Ambulanță Dâmbovița, Claudiu Dumitrescu. Acesta a afirmat că ambulanța se află pe A1 de câteva ore, din momentul producerii accidentului în lanţ la kilometrul 52.

Echipajul medical a preluat de la locul accidentului o victimă care are fracturi la picioare, dar nu a mai reușit să iasă de pe autostradă pentru a duce rănitul la spital. O a doua victimă din accident preluată de un echipaj SMURD, a fost scoasă de pe autostradă.

În zona kilometrului 52 al autostrăzii A 1 au fost trimise inclusiv ajutoare din partea Armatei pentru a acționa pentru deszăpezire, dar acestea nu au reușit să ajungă la locul în care se află mașinile înzăpezite.

Tags: