O bancă din România închide 129 de casierii şi reduce programul altora

O bancă din România închide 129 de casierii şi reduce programul altora

Raiffeisen Bank a anunţat că va închide, luna aceasta, 129 dintre casieriile sale din ţară şi va reduce programul altora.

Raiffeisen Bank închide 129 de casierii din România şi reduce programul altora

Mai exact, banca a anunțat, conform Adevărul: „Raiffeisen Bank anunţă că începând cu luna noiembrie, aproximativ o tremie (129) dintre agenţiile sale vor intra în era “Viaţa fără CA$H”. Asta înseamnă ca operaţiunile cu numerar se vor efectua exclusiv la MFM/ATM, în zona 24H, existentă în fiecare unitate”.

Mai mult, instituția are în alte câteva zeci de unităţi program redus de casierie, pe care îl va adapta continuu, pe măsură ce traficul va scădea şi alternativele digitale oferite clientelei vor acoperi o gamă şi mai largă de operaţiuni cu numerar.

Astfel că, operaţiunile cu numerar pe care le efectuau clienţii la ghişeu în cele 129 de unitati vor putea fi făcute pe maşini multifunctionale (MFM-uri) sau vor avea soluţii alternative, respectiv Raiffeisen Online, Smart Mobile, Colectare.

Totdată, fiecare angajat al băncii va fi gata să asiste clienţii pentru a învăţa să utilizeze eficient toate canalele alternative de plată.

În cazurile în care nu există soluţie alternativă pentru operaţiunile care implică cash-ul, clienţii vor fi îndreptaţi către o agenţie Raiffeisen Bank din proximitate.

Ce operaţiuni se pot face la MFM

Clienții pot depune și retragere de numerar, în lei, în şi din conturile proprii; pot plăti ratele (lei); pot plăti facturile de utilități sau pot depune lei în contul terţlor (clienţi Raiffeisen Bank).

De asemenea, aceștia pot face operaţiuni de schimb valutar (euro/USD în lei), mini-extras de cont, interogare sold; schimbare PIN; deblocare PIN(pentru cardurile Mastercard), dar și primire bani prin Western Union.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară