O mașină a fost confiscată pentru neplata impozitului auto

O mașină a fost confiscată pentru neplata impozitului auto
Foto: Captură video

Curtea Direcției de Taxe și Impozite Locale este pe cale să devină parcare gratuită pentru autovehiculele confiscate din cauză că proprietarii nu au achitat impozitul auto.

Un bucureștean care n-a mai plătit impozitele de patru ani a rămas fără mașină. Acum, aceasta este scoasă la vânzare în fața Direcției de Taxe și Impozite a primăriei din sectorul 6.

Mașina are un preț de catalog de 35.000 de euro, iar impozitul se ridică anual la 4.600 de lei. Pentru că proprietarul n-a mai ajung să-l achite, în ciuda înștiințărilor periodice, cuantumul acestuia a ajuns la 48.000 de lei, potrivit Digi24.

„Impozitul auto la această mașină este de peste 4.600 de lei, se adaugă și majorările pentru fiecare lună întârziere, e vorba de o penalizare de 6%”, a declarat Daniela Rus, director al DTIL sector 6.

Nu este un caz similar, în ultimii doi ani un alt proprietar a trebuit să își ducă mașina la Remat pentru a achita o parte din datorie.

Ultima oră
00:08 - Alexandru Rafila: PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Ar fi boicotat de Dan Vîlceanu. Cum să rezolvi o criză fără să ai resurse?
00:05 - Lora nu mai poate să facă fața emoțiilor: „A murit cu mine”
23:59 - Alexandru Rafila (PSD) cere o lună de „solidaritate națională” împotriva pandemiei: Dacă ne ținem serios de treabă, putem obține imunitatea colectivă spre sfârșitul anului
23:57 - Emma Raducanu, elogiată de către Simona Halep: „Poate să intre în top 10 WTA foarte repede”. Ce i-a atras atenția în mod special fostului lider mondial
23:40 - Marea Britanie: Supermarketurile ascund rafturile goale cu poze cu legume și fructe. „Mmmm, fotografii delicioase cu sparanghel” (FOTO)
23:40 - Alexandru Cicâldău, gol pentru Galatasaray în derby-ul cu Beșiktaș. Internaționalul român a reușit o performanță fără precedent după decembrie 2015 (FOTO, VIDEO)
23:27 - Cosmin Natanticu, pus în fața unei alegeri decisive. Eliza: „Mi s-au promis lucruri și nu s-au mai întâmplat”
23:15 - Pepe, din nou îndrăgostit. A fost surprins de paparazzi cu noua iubită și noul bolid de lux (FOTO)
23:07 - Octavian Jurma: Agresivitatea bolii în ultima vreme face medicii și specialiștii în boli infecțioase să suspecteze că am putea avea de-a face în România cu o nouă variantă Delta (VIDEO)
23:02 - Haos după impunerea certificatului verde COVID pentru accesul în instituții: „Mi-a spus să depun online. Ce e aia?“