O navă de război chineză a acostat în Portul Constanța: Fregata poate fi vizitată de publicul larg

O navă de război chineză a acostat în Portul Constanța: Fregata poate fi vizitată de publicul larg
Foto: incomemagazine.ro

Sărbătoare mare în comunitatea chineză din Constanţa. O fregată a Forţelor Navale Chineze a ajuns pentru prima dată în România. Nava de război Yantai a acostat în portul Constanţa pentru patru zile, iar joi va putea fi vizitată de publicul larg.

La începutul anului, fregata a participat la operaţiunile împotriva pirateriei somaleze, desfăşurate de forţele internationale în Golful Aden.

Ca în zi de sărbătoare, două sute de chinezi, atasaţi militari si diplomatici la Consulatul chinez din Constanţa şi de la Ambasadă au întampinat fregata chineză in Port.

Fregata YANTAI este o navă de razboi multirol, intrată anul trecut în serviciul Forţelor Navale Chineze. Are lungimea de 134 de metri, laţimea de 16 metri şi se poate deplasa cu o viteza de 30 noduri. Nava militară omologată pentru misiuni comune cu NATO este dotată cu sisteme moderne de senzori, razboielectronic şi armament.

Nava YANTAI a participat, la începutul acestui an, la operaţiunile navale împotriva pirateriei, desfaşurate de China în Golful Aden. Pe 2 august, ea va putea fi vizitată de public în terminalul de pasageri al portului Constanţa.

Ultima oră
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină, la revenirea în țară
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată