O navă de război chineză a acostat în Portul Constanța: Fregata poate fi vizitată de publicul larg

O navă de război chineză a acostat în Portul Constanța: Fregata poate fi vizitată de publicul larg
Foto: incomemagazine.ro

Sărbătoare mare în comunitatea chineză din Constanţa. O fregată a Forţelor Navale Chineze a ajuns pentru prima dată în România. Nava de război Yantai a acostat în portul Constanţa pentru patru zile, iar joi va putea fi vizitată de publicul larg.

La începutul anului, fregata a participat la operaţiunile împotriva pirateriei somaleze, desfăşurate de forţele internationale în Golful Aden.

Ca în zi de sărbătoare, două sute de chinezi, atasaţi militari si diplomatici la Consulatul chinez din Constanţa şi de la Ambasadă au întampinat fregata chineză in Port.

Fregata YANTAI este o navă de razboi multirol, intrată anul trecut în serviciul Forţelor Navale Chineze. Are lungimea de 134 de metri, laţimea de 16 metri şi se poate deplasa cu o viteza de 30 noduri. Nava militară omologată pentru misiuni comune cu NATO este dotată cu sisteme moderne de senzori, razboielectronic şi armament.

Nava YANTAI a participat, la începutul acestui an, la operaţiunile navale împotriva pirateriei, desfaşurate de China în Golful Aden. Pe 2 august, ea va putea fi vizitată de public în terminalul de pasageri al portului Constanţa.