O parcelă de teren în Cimitirul Municipal Sibiu, concesionată pe 25 de ani pentru mormântul lui Florin Cioabă: Fostul rege va fi înmormântat sâmbătă

O parcelă de teren în Cimitirul Municipal Sibiu, concesionată pe 25 de ani pentru mormântul lui Florin Cioabă: Fostul rege va fi înmormântat sâmbătă

O parcelă de teren în Cimitirul Municipal Sibiu a fost concesionată de familia Cioabă pentru 25 de ani pentru mormântul fostului rege autointitulat al romilor, relatează Mediafax.

Florin Cioabă va fi înmormântat lângă tatăl său, fostul rege al romilor, Ion Cioabă.

Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, a declarat că familia Cioabă s-a interesat de concesionarea unei parcele de teren în Cimitirul Municipal Sibiu pentru locul de veci al lui Florin Cioabă. Totodată, s-a vorbit și despre concesionarea unei alte parcele, alături de aceasta.

Familia s-a interesat pentru concesionarea pe 25 de ani a unei parcele în Cimitirul Municipal Sibiu pentru locul de veci al lui Florin Cioabă şi a achitat taxa de concesiune, în valoare de 310 lei. Totodată, familia şi-a manifestat intenţia de a concesiona încă o parcelă lângă aceasta, pentru care taxa de concesiune este de 1.000 de lei, diferenţa dintre sume fiind dată de faptul că atunci când persoana este decedată taxa este de 310 lei, iar dacă se concesionează înaintea decesului taxa de concesiune este de 1.000 de lei„, a precizat Gligore.

Sicriul cu trupul lui Florin Cioabă va ajunge în țară marți seara, în jurul orei 20:50.

Sicriul va ajunge în ţară la ora 20.50 cu o cursă de linie Turkish Airlines, la Otopeni, în Bucureşti. De acolo va fi preluat de o maşină mortuară care va duce sicriul acasă, la Sibiu, urmând ca, cel mai probabil, înmormântarea să aibă loc sâmbătă, pentru că tradiţia creştină spune că mortul trebuie să stea trei nopţi în casa lui„, a declarat Daniel Cioabă pentru sursa citată.

Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, într-un spital din Antalya.