O porțiune din A1, în beznă după ce hoții au furat un transformator

O porțiune din A1, în beznă după ce hoții au furat un transformator

Hoţii fură tot ce prind! Au pus mâna pe un transformator care alimenta cu energie electrică o parte din A1. Nu s-au gândit că pun în pericol siguranţa şoferilor şi au lăsat totul în bezna. Au demontat transformatorul şi au furat componentele metalice ale acestuia pentru a le vinde la fier vechi.

Hoţii au venit cu chei potrivite la faţa locului. Prima dată au demontat transformatorul de pe un stâlp. Ca să nu atragă atenţia asupra lor au tăiat cablul care alimenta transformatorul, simulând astfel o pană electrică. Apoi şi-au văzut liniştiți de treabă.

Fără transformator, autostrada a rămas în beznă pe o porţiune de câţiva kilometri. Poliţiştii au venit la faţa locului doar să ridice probe. Aceştia cred că hoţii distrus transformatorul pentru a vinde cuprul la fier vechi. Numai că în loc de cupru, hoţii au dat de aluminiu.

„Dacă erau din cupru mă gândesc că cuprul fiind la 20 de kg bobina, 60 de kg …vă daţi seama, la 16 lei kg la fier vechi. Aluminiul 3 lei, asta poate să îi împiedice să nu mai fure, aluminiul e ieftin”, a spus un polițist.

Transformatorul distrus valorează aproximativ 7.000 de euro. Poliţiştii speră să-i prindă pe autorii furtului în momentul în care vor încerca să vândă prada.