Oamenii de afaceri implicați în dosarul Microsoft știau încă din ianuarie că sunt urmăriți de anchetatori (VIDEO)

Oamenii de afaceri implicați în dosarul Microsoft știau încă din ianuarie că sunt urmăriți de anchetatori (VIDEO)
Foto: cancan.ro

Noi imagini cu întâlnirea convocată de Remus Truică arată că încă din ianuarie, afaceriştii implicaţi în megadosarul de corupţiel Microsoft ştiau că sunt urmăriţi de anchetatori şi îşi luau toate măsurile de precauţie la întâlnirile pe care le aveau. Totul a ieşit la iveală după ce paparazii l-au surprins pe Remus Truică la o întâlnire cu Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu, Aurel Radu şi Gheorghe Stelian. Truică i-ar fi convocat pentru a discuta despre situaţia lor, după arestările grele făcute în dosar, relatează Cancan.

Noi imagini scot la iveală faptul ca membrii retei Microsoft stiau de acum 10 luni – mai exact de pe data de 20 ianuarie- ca anchetatorii se află pe urmele lor. Controversatul om de afaceri Dinu Pescariu se întâlnea cu fostul reprezentant al companiei americane în România, Claudiu Florică, dar erau extrem de precauți. Aproape că își șopteau la ureche.

Anchetatorii susțin că în momentul în care derulau afacerile ilegale, 2004 – 2008, Florică ținea frâiele gigantului Microsoft în țara noastră. Cei doi doi apar în imagini în fața Ambasadei Germaniei, unde au ales să discute pe trotuar, în frig.

Cea mai recentă întâlnire de taină convocată de Remus Truică a avut loc după ce instanţa a decis arestarea fostului ministru Gabriel Sandu, a edilul din Piatra-Neamţ Gheorghe Ştefan Pinalti dar şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru.

Primul care a ajuns în strada Atena, într-o clădire în care se află biroul lui Remus Truică, a fost Dinu Pescariu. Fostul tenismen a sosit exact cu un minut înainte de ora 13.00.

După un sfert de oră, acesta a ieşit din clădire pentru a-l întâmpina pe Eugen Bejinariu.

Întâlnirea de urgenţă de miercuri a durat o oră şi un sfert, până la 14.15. Protagoniştii au părăsit clădirea în care se află biroul lui Truică, însă discuţiile au continuat preţ de câteva minute şi în mijlocul străzii, după cum arată imaginile surprinse de paparazzi.

La întâlnire au participat şi directorul Metrorex, Aurel Radu şi omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Remus Truică a fost şeful de cabinet al lui Adrian Năstase, pe vremea când acesta era premier. Truică este finul lui Eugen Bejinariu. Procurorii DNA susţin că Truică este unul dintre personajele-cheie ale afacerii Microsoft.

Deputatul PSD Eugen Bejinariu a fost şef al Secretariatului General al Guvernului în 2004, perioada în care s-a semnat contractul cu Microsoft.

Aurel Radu a fost numit de presa „nababul de la Metrorex” pentru că este unul dintre cei mai bogati bugetari din Romania.

Gheorghe Stelian, zis Stelu, este un om de afaceri, despre care premeirul Vicotr Ponta a declarat că ar fi primit de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii 150.000.000 de euro pentru terenuri din judeţul Ilfov, în cazul cărora a prezentat acte false.

Fostul tenismen Dinu Pescariu este acum om de afaceri. Potrivit procurorilor, în afacerea Microsoft, el a fost omul prin mâinile căruia treceau banii reprezentând mita de la firme către demnitari.

Membrii rețelei Microsoft știau că sunt urmăriți de anchetatori