Oana Schmidt-Hăineală: Daniel Morar nu este în stare de incompatibilitate, mandatul său la CC începe după data de 8 iunie

Oana Schmidt-Hăineală: Daniel Morar nu este în stare de incompatibilitate, mandatul său la CC începe după data de 8 iunie

Președintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a explicat, joi, că primul adjunct al procurorului general al Parchetului ICCJ, Daniel Morar, nu se află în stare de incompatibilitate, deoarece mandatul său la Curtea Constituțională va începe abia după depunerea jurământului, la 8 iunie.
”Domnul Morar nu este în stare de incompatibilitate. Mandatul de judecător la Curtea Constituțională începe la data depunerii jurământului de judecător, adică ulterior datei de 8 iunie. Nu vorbim de niciun fel de incompatiblitate. Nu este obligat să-și dea demisia din magistratură, există două dispoziții legale, articolul 69 din Legea 47 și articolul 33, punctul 15, din Legea 303 din 2004, care prevăd că, în cazul judecătorilor și procurorilor care sunt numiți judecători la Curtea Constituțională, la încetarea mandatului de judecător, aceștia își pot relua postul în Magistratură. Deci este practic o suspendare suis generis din calitatea de magistrat, dar care survine ulterior începerii mandatului la CC, care nu este data decretului prezidențial sau a hotărârii Camerei Deputaților sau Senatului, ci data depunerii jurământul, repet, 8 iunie 2013„, a explicat Schmidt-Hăineală.

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât luni, cu unanimitate de voturi, detașarea începând cu data de 2 aprilie a lui Daniel Morar în functia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Președintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de numire a lui Daniel Morar în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de nouă ani.

Schmidt-Hăineală: Morar nu este în stare de incompatiblitate

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)