Octavia Spineanu-Matei, avizată pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din partea Românei

Octavia Spineanu-Matei, avizată pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din partea Românei

Judecătoarea Octavia Spineanu-Matei este pe cale să devină propunereaRomâniei pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Magistratul a fost avizată de Comisia de selecţie pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene din partea Românei. Decizia specialiştilor va fi trimisă Guvernului, spre aprobare.

Comisia a stabilit şi două propuneri de rezervă: judecătorii Cristian Daniel Oana şi Răzvan Horaţiu Radu.

”În conformitate cu prevederile art. 5, alin. (2) – (4) din Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (Procedura de selecţie), aprobată de Guvernul României, prin Memorandum, la data de 9 iulie 2020, Comisia de selecţie s-a întrunit în perioada 21 – 22 octombrie 2020, prin mijloace de comunicare la distanţă, în vederea audierii candidaţilor selectaţi pentru etapa interviului. În urma deliberărilor, Comisia de selecţie, cu întrunirea majorităţii de cel puţin 2/3 din numărul membrilor Comisiei, a decis următoarele: Candidatul României pentru funcţia de judecător al Curţii de Justiţie a Uniunii Europene – Octavia Spineanu – Mate”, a transmis, vineri, Consiliul Superior al Magistraturii.

Propunerile, însoţite de dosarele de candidatură ale persoanelor aflate pe lista scurtă, vor fi comunicate Guvernului, spre aprobare.

Octavia Spineanu-Matei este judecător la Tribunalul Uniunii Europene, din 2016.

Ministerul Justiţiei a demarat, la finalul lunii iulie, selecţia candidatului României pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Mandatul reprezentantului României expiră în 6 octombrie 2021.

Tags: