Olguța Vasilescu, reacție în scandalul indemnizațiilor pentru mame: E și o înșelătorie. Nu e corect ca cineva să ia 35.000 de euro de la stat și să stea acasă

Olguța Vasilescu, reacție în scandalul indemnizațiilor pentru mame: E și o înșelătorie.  Nu e corect ca cineva să ia 35.000 de euro de la stat și să stea acasă
Foto: recentNEWS.ro

Ministrul Muncii revine cu precizări în scandalul plafonării indemnizațiilor pentru mame. Lia Olguța Vasilescu susține că ia în calcul fixarea unui plafon de 8.000 de lei deoarece mai multe verificări au arătat că unii părinți plătesc taxe mici la stat apoi își măresc artificial veniturile pentru a se alege cu indemnizații uriașe. Practic, acuză aceasta, statul este înșelat.

Totodată, a mai precizat Olguța Vasilescu, Ministerul pe care îl conduce ia în calcul și o a doua variantă: ca părintele care rămâne acasă să beneficieze de o indemnizație de peste 8.000 de lei doar dacă demonstrează că în ultimii cinci ani a fost un ”contribuabil serios” la bugetul statului.

”Acum suntem în analiză. Nu afectează deloc mămicile de bună credință. Nu e vorba că ar fi mulți bani care să apese pe buget, dar nu e corect din principiu ca cineva să ia 35.000 de euro de la stat și să stea acasă.

Atât costă un apartament. Statul îi dă lunar un apartament unei mămici și stă acasă. În Suedia, Austria nu se dau atâția bani, nici în Germania. Nicăieri în Europa nu se trece de 1.800 de euro.

8.000 de lei zic eu că e îndestulător pentru oricine din România. Sau există varianta a doua ca în afară de acest plafon să se calculeze veniturile, dar pe ultimii cinci ani. Treci peste plafon, dar dovedește-mi că ai fost contribuabil serios în ultimii cinci ani!

Analizăm deocamdată. Avem calculele făcute, dar nu avem încă decizia luată”, a explicat Ministrul Muncii, pentru Antena 3.

Decizia de a lua în calcul plafonarea indemnizațiilor pentru mame a stârnit ample controverse, unele dintre persoanele publice care și-au exprimat nemulțumirea fiind chiar Ionela Năstase, fostă prezentatoare la RTV, și Simona Gherghe de la Antena 1, televiziuni de casă ale PSD. (Detalii AICI)