„Fantoma în alb” de la proteste vrea să plece din Jandarmerie: Colonelul Paraschiv nu mai aşteaptă să fie avansat în grad de general şi iese la pensie

Fantoma în alb de la proteste vrea să plece din Jandarmerie: Colonelul Paraschiv nu mai aşteaptă să fie avansat în grad de general şi iese la pensie

Colonelul Cătălin Paraschiv, cel care a coordonat brigada de intervenţie a jandarmilor în timpul violenţelor de la protestul din 10 august devenind celebru drept „fantoma în alb”, ar vrea să părăsească Jandarmeria Română. Conform unor surse din Ministerul de Interne, citate de g4media.ro, acesta şi-ar fi depus actele de pensionare.

Această pensionare vine la puţin timp după ce preşedintele Klaus Iohannis a decis să amâne solicitarea ministrului Carmen Dan de avansare a lui Cătălin Paraschiv în grad de general până la finalizarea anchetei privind evenimentele din 10 august. În dosarul de la Parchetul General au fost puşi sub urmărire trei şefi din Jandarmeria Română, dar Paraschiv nu are în prezent nicio calitate.

În solicitarea înaintată preşedintelui, Carmen Dan susţinea că avansarea lui Paraschiv la gradul de general de brigadă cu o stea este întemeiată deoarece a dat dovadă de ”un înalt profesionalism, responsabilitate și devotament în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Colonelul Cătălin Paraschiv este comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie ″Vlad Țepes″ şi din această calitate i-a coordonat pe jandarmii care au acţionat cu violenţă pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei şi pe străzile adiacente.

Tags: