Opt convoaie NATO, în România: 150 de maşini de război şi 300 de militari intră în țară pe la Vama Giurgiu (FOTO, VIDEO)

Opt convoaie NATO, în România: 150 de maşini de război şi 300 de militari intră în țară pe la Vama Giurgiu (FOTO, VIDEO)

Imagini ca în timpul războiului pe străzile din România. Opt convoaie ale NATO sosesc joi dimineaţă în ţara noastră pentru a participa la exerciţiul Noble Jump. Este vorba despre 150 de maşini de război şi aproximativ 300 de militari din ţările membre , care vor intra în ţară pe la Giurgiu şi vor traversa România până la baza militară de la Cincu, judeţul Braşov, informează B1 TV. Şi Vama din Nădlac va fi "ocupată" de 250 de militari cu peste 100 de tancuri. Trupele NATO vor rămâne la Cincu până pe 16 iunie, pentru cel mai mare exercițiu multialiat din acest an.

Prin aer, cu trenul, pe apă sau pe şosele, 4.000 de militari din nouă ţări membri NATO au străbătut Europa să participe la exerciţii în Grecia, Bulgaria şi România.
Opt convoaie compuse din 300 de militari care se vor antrena în ţara noastră au debarcat din portul Alexandroupolis, din nord-estul Greciei şi au tranzitat Bulgaria. Traseul se va încheia în judeţul Braşov, la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre "Getica" din Cincu.

Opt comvoaie NATO ajung în România: 150 de maşini de război şi 300 de militari intră în țară pe la Vama Giurgiu

#DIRECT_ONE_zjctl5#

Şi prin judeţul Arad va trece un adevărat arsenal de război. Aproximativ 250 de militari cu peste 100 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe şi 10 elicoptere vor intra în ţară pe la Nădlac şi vor traversa vestul şi centrul ţării până la Cincu.

Restul de militari vor sosi din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare și pe calea ferată.

La baza de la Cincul militarii vor poposi, pentru mai bine de două săptămâni, până pe 16 iunie.

Exercițiul Noble Jump 2017 a început de pe la 26 mai, la o zi distanță după încheierea reuniunii NATO de la Bruxelles şi va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei.

Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Ultima oră
12:28 - Florin Cîţu: Investiţiile publice în primele 6 luni din 2021 au crescut cu 32,4% față de aceeaşi perioadă a anului trecut / Șeful Guvernului anunță și o premieră
12:11 - Ministrul Mediului, preocupat de problemele din Ungaria. Tanczos Barna anunță „măsuri concrete” ca deșeurile de pe râurile din România să nu mai ajungă în țara vecină (VIDEO)
12:00 - România, sub cod galben de caniculă până la finalul lunii iulie 2021. Județele în care se vor înregistra maxime de până la 39 de grade Celsius
11:45 - Un sportiv cu vârstă de bunic a câștigat o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo
11:45 - Claudiu Năsui: Eliberăm din funcție administratorii „speciali” pentru privatizare de la trei companii de stat / Ei încasau salarii între 10.400 și 14.600 de lei, deși companiile au datorii uriașe
11:34 - Momente de coșmar pentru un grup de turiști aflați în vacanță la Suceava. 14 persoane s-au autoevacuat, după ce pensiunea a luat foc
11:31 - Ion Ţiriac, implicat într-un scandal de răsunet. S-a lăsat cu îmbrânceli: „E o agresiune!”
11:24 - Drogul violului la Vama Veche! Cum cedează femeile avansurilor, fără să-şi dea seama
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)