Oradea: Doi inspectori de la Control Transporturi Rutiere, reţinuţi pentru luare de mită

Oradea: Doi inspectori de la Control Transporturi Rutiere, reţinuţi pentru luare de mită

Doi inspectori de la Inspectoratul pentru Control în Transporturi Rutiere Bihor au fost reţinuţi de procurorii DNA Oradea, după ce au luat mită 1.000 de euro de la administratorul unei firme de transport, pentru a fi ”mai indulgenţi” în timpul controalelor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Biroul de presă al DNA, cei doi inspectori, Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri au fost duși la Tribunalul Bihor, care urmează să decidă dacă vor fi arestaţi preventiv, aşa cum cer procurorii DNA Oradea.

Potrivit DNA, la începutul lunii noiembrie, Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan l-au anunţat pe administratorul unei firme de transport din judeţul Bihor că urmează să facă un control la societatea pe care acesta o conduce, iar ”ca să fie indulgenţi” în constatarea şi sancţionarea eventualelor abateri, cei doi i-au cerut acestuia 1.000 euro.

Administratorul firmei i-a denunţat pe cei doi la DNA, iar joi, imediat după ce au luat banii, Răzvan Ioniţă şi Alin Bobiţan au fost ridicaţi de procurori.

Alin Bobiţan, unul din cei doi inspectori reţinuţi, a fost şeful de cabinet al fostului senator PDL Petru Filip, acum senator PSD, fiind angajat la ICTR Bihor în perioada când lucra pentru acest politician.

Tags: