OTRAVA din ceașca de CAFEA! Medicii au dat ALARMA! Ne expunem ZILNIC fără să știm riscurile

OTRAVA din ceașca de CAFEA! Medicii au dat ALARMA! Ne expunem ZILNIC fără să știm riscurile

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la unul dintre cele mai populare tabieturi: băutul cafelei. Mai multe studii au scos în evidență problemele pe care le generează asupra organismului licoarea pe care mulţi dintre noi o adorăm.

Imaginile RMN realizate înainte și după o ceașcă de cafea au arătat o scădere a fluxului sanguin către creier cu 45%. Atunci când măsurarea fluxului de sânge a fost și mai precisă, ea a arătat de fapt cu 52% mai puțină cantitate de sânge către creier, după doar o mică cană de cafea.

Studiile privind imagistica creierului consumatorilor de cafea cronici au arătat că aceștia prezintă aceeași degradare a creierului lor ca alcoolicii cronici, fumătorii de țigări, pacienții cu Parkinson și utilizatorii de marijuana, scrie evz.ro.

Cafeaua poate provoca un impuls pentru a mișca intestinele, pentru că acesta este un mod în care organismul încearcă să elimine otravă din sistem. Durerea bruscă după consumul de cafea este unul din mecanismele de apărare ale organismului față de otravă.

Tags: