”Pământul României va fi PÂNGĂRIT de prezența ERETICULUI BARTOLOMEU de Istanbul” Declarațiile INCENDIARE care rup ortodoxia în aceste zile

''Pământul României va fi PÂNGĂRIT de prezența ERETICULUI BARTOLOMEU de Istanbul'' Declarațiile INCENDIARE care rup ortodoxia în aceste zile

Multașteptatul și deja controversatul eveniment național al sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, care va avea loc pe 25 noiembrie, se anunță a fi unul tensionat.

Pe lângă contestările venite din partea societății civile, care văd Catedrala ca pe o gaură neagră ce înghite avidă banii publici, Catedrala în sine și invitații ei sunt contestați și de segmentul dur al Bisericii Ortodoxe. Grupul, destul de însemnat, al laicilor, monahilor și clericilor conservatori, ultra-ortodocși, anti-ecumeniști, anti-occidentali, anti-Sinodul Panortodox din Creta, anti-vaccin etc., grupați în jurul unor duhovnici cunoscuți ca Antim de la Sihăstria Neamț, protestează oficial împotriva vizitei Patriarhului Bartolomeu, prin intermediul site-ului lor, ortodox.info. Totodată, cei afiliați acestei mișcări sunt, bineînțeles, filo-ruși, susținând politica bisericească a Patriarhului Chiril al Moscovei, aflat, momentan, în plin război bisericesc cu Patriarhul de Constantinopol, în chestiunea Bisericii Ortodoxe Ucrainene. (Vezi aici detalii)

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, un cunoscut militant pentru refacerea unității creștine prin unirea dintre ortodocși și catolici, reprezintă pentru creștinii ortodocși conservatori, un trădător al Ortodoxiei, vândut papei și promotor al unui duh modernizant în Biserică. De aceea, aceștia consideră vizita lui „o pângărire a pământului românesc”.

Foarte belicoși, nepomenitorii (numiți așa din cauză că nu recunosc autoritatea bisericească a BOR și nu-i pomenesc ierarhii) declamă cu patos apocaliptic: „NU!România ortodoxă nu dorește vizita unui eretic, care a vândut și vinde la târgurile ecumeniste Dreapta Credință. Prin această vizită, Catedrala se vrea un edificiu al ecumenismului încă de la sfințirea ei. Facem apel la binecredincioși să meargă cu pancarte prin care să-l trimită pe Bartolomeu acolo unde îi este locul: la Vatican! Să fie numit eretic, trădător al Ortodoxiei.”

Mai multe detalii despre cum îl văd pe Patriarhul ecumenic acești ortodocși rebeli care se consideră a face parte din autentica Biserică Ortodoxă, în vreme ce Biserica oficială e cazută în erezie, pot fi citite aici.