Panică în stațiunea Cheia: O ursoaică și doi pui au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor. Zona este plină de turiști veniți în vacanță (VIDEO)

Panică în stațiunea Cheia: O ursoaică și doi pui au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor. Zona este plină de turiști veniți în vacanță (VIDEO)

Patrule de jandarmi în staţiunea Cheia după apariția unui urs care a bagat spaima în localnici. Echipaje de jandarmi vor patrula în minivacanța de Rusalii pe străzi după ce, în ultimele două zile, în Cheia şi-a făcut apariţia o ursoaică cu doi pui, care a ucis animalele din curţile localnicilor. Măsura a fost luată în condiţiile în care staţiunea este plină de turişti, informează B1 TV.

Este panică în stațiunea Cheia, după ce o ursoaică și doi pui au intrat în gospodării și au făcut ravagii. Zece pădurari ai Direcției Silvice Prahova și aproape 20 de jandarmi sunt pe urmele animalelor sălbatice pe care vor să le alunge din zonă.

„Nu putem face nimic altceva decât să supraveghem. Păzim ursoaica. Dacă apare o înlăturăm ca să nu se întâmple ceva rău", a declarat șeful Direcţiei Silvice Prahova pentru Mediafax.

Panică în stațiunea Cheia: O ursoaică și doi pui au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor. Zona este plină de turiști veniți în vacanță

#DIRECT_ONE_v2aasm#

În ultimele zile, ursoaica și cei doi pui au dat iama în gospodării.

„Au mâncat animale, iepuri, găini. Au intrat şi în case. Au luat chiar şi bere dintr-un frigider. Este periculos. Sunt mulţi turişti acum, ursoaica vine şi în zona de rulote. Le-am explicat şi turiştilor să nu mai le dea mâncare”, a mai spus reprezentantul Direcţiei Silvice Prahova.

La rândul sau, șeful Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Amatori, Valeriu Bolgiu, a precizat că trebuie luate măsuri în zonă deoarece ursoaica ar putea ataca oamenii, în încercarea de a-și apăra puii.

”Dacă omori un urs, trebuie să plăteşti despăgubiri de 45.000 de euro. Dacă ursul omoară un om, atunci statul nu dă nimic”, a spus Bolgiu.

În Prahova există peste 1.000 de urşi, cu mult peste numărul optim, susțin reprezentanții Direcţiei Silvice Prahova.

Tags:
Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)