Cum este primit Papa Francisc în București. S-a întins covorul roșu pentru Suveranul Pontif! Mocheta a fost curățată cu un burețel (VIDEO)

Cum este primit Papa Francisc în București. S-a întins covorul roșu pentru Suveranul Pontif! Mocheta a fost curățată cu un burețel (VIDEO)
Foto: B1.ro / Andrei Ștefan

UPDATE:Avionul în care se află Papa Francisc a aterizat la București, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, la ora 11.10.

Papa Francisc este așteptat să ajungă în București după ora 11.00. Pregătiri pentru venirea sa au loc până în ultimul moment. Corespondentul B1.RO, Andrei Ștefan, a surprins momentul în care responsabili cu aceste pregătiri chiar curățau cu un burețel covorul roșu pe care va păși Suveranul Pontif.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Video:Corespondentul B1.RO, Andrei Ștefan

Vizita Sanctităţii Sale în România are o importantă semnificaţie geopolitică. Luptător convins împotriva politicilor anti-imigraţie, Papa transmite prin vizita sa un mesaj puternic guvernelor din Europa Centrală în favoarea deschiderii şi toleranţei. Într-o lume marcată de război, distrugere şi dezbinare – o lume obişnuită să respire aerul conflictelor, după cum a descris-o – Suveranul Pontif se poziţionează consecvent de partea dialogului şi a unei lumi a păcii.

”O să merg în România ca un pelerin. O să merg alături de frații noștri din Biserica Ortodoxă și de credincioșii catolici”, a scris Papa Francisc, joi seară, pe Twitter.

Papa Francisc va vizita Bucureştiul şi mai multe orașe din România cu celebrul Papamobil. Uzina Dacia a creat special un autoturism.(Detalii AICI)

Membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă.

Papa Francisc ajunge în România, pentru a transmite un mesaj de susținere a valorilor europene, dar și pentru omagierea martirilor catolici din perioada comunistă, notează Reuters. De altfel, vizita este tratată pe larg de presa internațională. (Detalii AICI)

Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple