Papa Francisc i-a dăruit Vioricăi Dăncilă… cărți. Reacția premierului (VIDEO)

Papa Francisc i-a dăruit Vioricăi Dăncilă... cărți. Reacția premierului (VIDEO)
Foto: Captură Youtube / Guvernul României

Papa Francisc și Viorica Dăncilăau avut o întrevedere, la Palatul Cotroceni. În cadrul întâlnirii, Suveranul Pontif i-a oferit premierului României mai multe cărți, printre care ”Bucuria evangheliștilor”, ”Familia”, ”Cum să avem grijă de mediu”, ”Sfințirea” și ”Tinerețea”.

”Aceasta este o mică bibliotecă”, i-a spus Papa premierului român.

Dăncilă i-a dăruit mai multe cadouri Papei Francisc. Cel mai inedit este un ceas făcut de un român, Augustin Matei, care are pe cadran imaginea Sf. Francisc de Assisi inspirat dintr-o frescă de a marelui pictor Giotto. Pe cadranul ceasului făcut special pentru vizita Papei sunt implementate 3 elemente de natură emoțională: o rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian, o rocă vulcanică din Etna şi o fărâmă de pământ românesc. Pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului este o bucată de malachit (o rocă albastră ce se presupune că s-a folosit la realizarea „albastrului de Voroneț”).

Papa Francisc i-a dăruit Vioricăi Dăncilă… cărți. Reacția premierului

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare