Parchetul General: Protocoalele cu SRI nu au caracter normativ și sunt elaborate pe baza legilor în vigoare

Parchetul General: Protocoalele cu SRI nu au caracter normativ și sunt elaborate pe baza legilor în vigoare
Foto: Secunda TV

Protocoalele încheiate cu SRI reprezintă metodologii de lucru de uz intern, elaborate pe baza legilor în vigoare, care nu au caracter normativ, susțin participanţii la întâlnirea dintre conducerea Parchetului General şi procurorii care deţin funcţii de conducere în parchetele din țară.

“În cadrul întâlnirii de lucru au fost dezbătute probleme de strictă actualitate pentru procurori, cu impact major asupra activităţii acestora, respectiv: (…) protocoalele încheiate cu Serviciul Român de Informaţii, concluzia desprinsă fiind că acestea reprezintă metodologii de lucru de uz intern, elaborate pe baza legilor în vigoare, care nu au caracter normativ”, a transmis Ministerul Public.

Reacția vine în contextul sesizării la Curtea Constituțională, prin care PSD reclamă existența unui conflict între Parchetul gGneral și Parlament, pe motiv că protocoalele dintre Ministerul Public și SRI sunt acte cu caracter normativ. Practic, PSD îi acuză astfel pe Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr că au uzurpat competența Parlamentului de unică autoritate legiuitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe