Pasajul Piața Sudului s-a lovit de noi probleme. Inspectoratul de Construcții nu-și dă acordul privind recepția parțială a lucrării

Pasajul Piața Sudului s-a lovit de noi probleme. Inspectoratul de Construcții nu-și dă acordul privind recepția parțială a lucrării
foto: Hotnews

În timp ce reprezentanții Primăriei Municipiului București susțin că Pasajul de la Piața Sudului a fost finalizat și poate fi circulat, Inspectoratul de Stat în Construcții are o cu totul altă părere și spune că pe una dintre străzile laterale ar lipsi un sens giratoriu.

Viceprimarul Capitalei, Aurealian Bădulescu, a anunțat luni că Pasajul Rutier Piața Sudului ar fi deja gata, însă singura problemă care întârzie darea în folosință a acestuia ar fi acordul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC),care refuză să facă recepția parțială a lucrării fiindcă pe strada Nițu Vasile nu există un sens giratoriu.

Reprezentantul muncicipalității a afirmat că sensul giratoriu nu era prevăzut în proiectul inițial fiindcă ar putea provoca formarea de ambuteiaje.

În ciuda acestor neînțelegeri, viceprimarul Capitalei a anunțat că săptămâna aceasta se va da drumul la circulație pe deasupra, un fir dus, un fir întors,și că vor fi programate întâlniri cu reprezentanții ISC pentru a clarifica problemele legate de sensul giratoriu și al recepției.

Lucrările la Pasajul Piața Sudului au fost începute în luna august a anului 2014, iar în decembrie 2015 trebuiau finalizate, lucru care nu a fost posibil din cauza unor cabluri descoperite în subteran și a fost dat un nou termen pentru terminarea lucrărilor și anume, iunie 2016. Întrucât nici termenul acesta nu a fost respectat, noul edil a propus luna martie 2017.

La finalul lunii martie, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a luat măsuri și a cerut constructorului să vină cu un grafic realist al lucrărilor în termen de 10 zile.

„Având în vedere data la care trebuia finalizat contractul de lucrări, 10.12.2015, şi stadiul actual de realizare de numai 63% după aproape 15 luni, considerăm că trebuie să acţionaţi de urgenţă în sensul măririi ritmului de execuţie”, se arată în scrisoarea Gabrielei Firea trimisă constructorului, potrivit Mediafax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)