În plină SCHISMĂ în lumea ORTODOXIEI, Patriarhul Constantinopolului vine în România pentru a sfinţi Catedrala Mântuirii Neamului

În plină SCHISMĂ în lumea ORTODOXIEI, Patriarhul Constantinopolului vine în România pentru a sfinţi Catedrala Mântuirii Neamului
Foto: basilica.ro

În plin scandal între Patriarhia Moscovei şi cea a Constantinopulului provocat de autocefalia Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va veni în vizită în România vineri, 23 noiembrie, cu două zile înainte de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului,

Potrivit basilica.ro, motivul principal al vizitei îl constituie chiar sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului construită în Dealul Arsenalului.

„Slujba va fi oficiată în data de 25 noiembrie de Sanctitatea Sa împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi mai mulţi ierarhi români.
Desigur, vizita în ţara noastră cuprinde şi alte evenimente desfăşurate pe parcursul celor patru zile pe care le va petrece în România”, scrie site-ul citat.

Patriarhul Bartolomeu este Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic, fiind ales în această demnitate în anul 1991, la vârsta de 51 ani. El este cel de-al 270-lea Patriarh Ecumenic al Patriarhiei de Constantinopol.

După întronizarea ca Patriarh Ecumenic, Bartolomeu a vizitat România de 9 ori.
Vizita acestuia în ţara noastră vine în contextul uriaşului scandal din sânul lumii ortodoxe, provocat de recunoaşterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina de către Patriarhia Constantinopolului, ceea ce stârnit o reacţie dură din partea Patriarhiei Moscovei, care a anunţat întreruperea legăturilor cu Patriarhia Ecumenică.

Ultima oră