Patriarhul Daniel, predică despre bogăție și ce să faci cu ea: Nu e rea în sine, pentru că vine de la Dumnezeu!

Patriarhul Daniel, predică despre bogăție și ce să faci cu ea: Nu e rea în sine, pentru că vine de la Dumnezeu!
Foto: ziarullumina.ro

Prefericitul Daniel le-a vorbit credincioșilor, în prima sa predică din Postul Naşterii Domnului, despre bogăţie şi despre ce să faci cu ea. El le-a spus oamenilor că, potrivit Sfintei Scripturi, bogăția şi sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu şi de semeni.

”Bogăţia nu este rea în sine, pentru că ea vine de la Dumnezeu, dar modul folosirii ei poate fi rău sau bun”, a rostit patriarhul, potrivit Basilica.

El a citit credincioşilor la Liturghie un text evanghelic despre bogatul care devine lacom de bunuri materiale: ”El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc. Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”.

Patriarhul Daniel le-a vorbit credincioșilor și despre o altă formă de îmbogățire: ”Îmbogăţirea sufletului cu daruri spirituale ale Duhului Sfânt, cultivate ca virtuţi sau rodiri ale sufletului: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia”.