Patru sfaturi ca să-ți îngrijești mai bine mașina de firmă

Patru sfaturi ca să-ți îngrijești mai bine mașina de firmă

Ai un business, iar mare parte din succesul afacerii tale se datorează sutelor de kilometri pe care îi parcurgi zilnic în interes de serviciu? Dacă nu știai încă, mașina de firmă reprezintă un ambasador al afacerii tale, așa că dacă îți dorești ca totul să-ți meargă bine în afaceri și pe viitor, ar fi bine să ai foarte mare grijă de autoturismul tău. Descoperă, în continuare, ce să faci dacă vrei ca mașina ta să arate și să funcționeze impecabil tot timpul.

Apelează la un mecanic auto oricând apare o problemă

Cât de în serios iei îndemnul „nu lăsa pe mâine ce poți face azi”? Dacă nu-i prea acorzi atenția cuvenită, ar fi bine să începi să o faci extrem de rapid. Mai ales când vine vorba de mașina pe care o conduci în interes de serviciu. Prin urmare, de fiecare dată când sesizezi că autoturismul tău ar putea avea o problemă importantă, mergi cu el într-un service, pentru un control. În cazul în care folosești mașina în baza unui contract de leasing operațional, sună-i pe reprezentanții furnizorului serviciilor respective și roagă-i să-ți preia autoturismu, ca să-l verifice la un mecanic auto. Compania de leasing operațional cu care colaborezi îți va pune la dispoziție, gratuit, o altă mașină, astfel că businessul tău nu va avea de suferit din cauză că nu o să ai cu ce să circuli.

Spală mașina periodic

Cel mai simplu mod prin care să te asiguri că mașina ta arată impecabil ar fi să mergi cu ea, o dată pe săptămână, la o spălătorie auto. În situații excepționale, ar fi indicat să-ți speli autovehiculul de două ori într-o săptămână. Curăță-ți mașina atât în interior, cât și în exterior. Însă, dacă se întâmplă să nu ai fost mult timp pentru vizita la spălătorie, îngrijește-te măcar de exteriorul autoturismului.

Așază covorașe de hârtie

De fiecare dată când îți speli mașina așază, la finalul procesului, niște covorașe de hârtie, peste covorașele auto. Astfel, apa de pe covorașele auto nu va intra în contact cu praful de pe încălțămintea ta, ceea ce înseamnă că nu vei „genera” murdărie suplimentară în mașină.

Cumpără-ți niște produse de curățenie, pentru situații de urgență

Fă-ți o trusă „de urgență” pentru curățenie, pe care să o ții tot timpul în portbagajul mașinii tale. În respectiva trusă ar fi bine să se regăsească un mic aspirator de mașină, care să poată fi încărcat la bricheta autoturismului, niște soluții pentru curățatul geamurilor și caroseriei, precum și câteva lavete.