Peisaje superbe, condiţii mizere! ORȘOVA, orașul îngropat în gunoaie, fără transport și fără încălzire: "Îmi venea să plâng. Este un atentat la economia naţională. Propun PEDEAPSA MAXIMĂ!" (FOTO)

Peisaje superbe, condiţii mizere! ORȘOVA, orașul îngropat în gunoaie, fără transport și fără încălzire: "Îmi venea să plâng. Este un atentat la economia naţională. Propun PEDEAPSA MAXIMĂ!" (FOTO)

Orșova este un oraș al contrastelor. Înconjurat de ape și munți, cu o panoramă paradisiacă, orașul se află la pământ, fără perspective economice și îngropat de gunoaie.

Potențialul turistic al zonei este spulberat de autorități, după cum afirmă un bucureștean plecat să viziteze meleagurile țării.

Orşova nu are transport public local. Orşova nu are încălzire centralizată, nu are reţea de gaz metan care să suporte instalaţie de centrale termice. Orşova (practic) nu are serviciu de ridicare a gunoiului. Aceste lucruri se văd prima dată când poposeşti în oraş”, scrie tânărul în articolul său postat pe zoso.ro.

Perioada în care a ales să viziteze Porţile de Fier – Orşova a coincis cu minivacanta din perioada 1-5 iunie și, deși în zonă se aflau mulți vizitatori, autoritățile nu au catadicsit nici măcar a deschide centrul de informare turistică.

La problema transportului nu s-a gândit nimeni. Dacă nu ai mașină, nu poți fi turist în Orșova. Nu există nici măcar un centru de închirieri biciclete.

Iluminatul public este și el problematic. Potrivit autorului articolului, “cel mai luminat loc la ora 23 era supermarketul Carrefour”.

“Îmi venea să plâng. Aş cataloga aceste mizerii la “atentat la economia naţională”, şi aş propune pedeapsa maximă pentru asta.

E greu să pliveşti nişte buruieni prin parc? E greu să dai cu o mătură? E greu să oferi avantaje fiscale unor particulari, încât să existe transport local pentru turişti? Se cere multă şpagă pentru a înfiinţa o gheretă cu 10 biciclete de închiriat?

Cati bani s-au investit pana acum in Orsova? In poze vedeti diferite panouri in care apar si sume. De exemplu, “faleza” aia inexistenta a costat aproape un milion de euro”, adaugă acesta.

Articolul este ilustrat cu mai multe fotografii din zonă.

Vezi AICI mai multe fotografii

Tags:
Ultima oră
15:26 - 493 de unități administrative din România, în scenariul roșu. Lista localităților în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori