Percheziții DNA la CJ Hunedoara și la locuința președintelui instituției, Mircea Ioan Moloț

Percheziții DNA la CJ Hunedoara și la locuința președintelui instituției, Mircea Ioan Moloț

Procurorii DNA fac, vineri, percheziţii la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa preşedintelui CJ, Mircea Ioan Moloţ, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2011-2014.

Şeful CJ Hunedoara a ajutat două firme să primească preferenţial contracte de la SC Apa Prod Deva, deţinută de CJ, iar în schimbul acestor intervenţii, firma ginerelui lui Mircea Moloţ a executat o parte din lucrări, deşi nu avea contract de subantrepriză, potrivit unor documente ale anchetatorilor, citate de Mediafax.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire, în perioada 2011-2014, a unor infracțiuni de corupţie și asimilate celor de corupție”, se arată într-un comunicat DNA, publicat vineri.

Anchetatorii efectuează 18 percheziții domiciliare în locații situate în județul Hunedoara, dintre care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, mai arată DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.