Percheziții DNA la Ministerul Agriculturii. Daniel Constantin: Este vizată activitatea conducerii Agenției Domeniilor Statului

Percheziții DNA la Ministerul Agriculturii. Daniel Constantin: Este vizată activitatea conducerii Agenției Domeniilor Statului

Procurorii DNA  au efectuat percheziții, vineri, la Ministerul Agriculturii, Agenţia Domeniilor Statului şi Federaţia Sindicală Agrostar, în cursul cărora au ridicat mai multe documente, transmite B1 TV.

Din primele informații, vizați de anchetă sunt 5 angajați ai corpului de control de la Agricultură, în cadrul unei anchete privind fapte de corupție. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procurorii vor analiza documentele în cadrul unui dosar penal deschis recent.

Ministrul Agricjulturii, Daniel Constantin, a declarat că perchezițiile au fost făcute într-un dosar care vizează activitatea conducerii ADS, precizând că niciun director din Ministerul Agriculturii nu a fost chemat la audieri.

„Polițiști de la Direcția Generală Anticorupție au făcut percheziții într-o cauză a DNA, fiind vizate câteva birouri de la Directia de control și antifraudă din cadrul ministerul Agriculturii cu privire la activitatea conducerii din ADS. Se vizează anumite persoane din acea instituție. Niciun director din aparatul central nu a fost chemat la audieri, este posibil din instituțiile subordonate, nu am fost încă informat”, a declarat ministrul Agriculturii.

Acesta a precizat că DNA vizează două note de control pe care corpul de control al ministerului Agriculturii le-a realizat după o verificare la ADS, în urma unei sesizări.

„Și biroul directorului general a fost percheziționat și încă vreo două. Sunt vizate 2 note de control în urma unei sesizări pe care o doamnă din cadrul ADS a făcut-o cu privire la conducerea ADS. Sesiza conducerea ministerului că s-au făcut abuzuri care vizau achiziția de servicii de mentenanță pentru xerox, faptul că s-au folosit două cartele de motorină de la două mașini care nu mai sunt în uz, chestiuni de genul acesta. Corpul de control a desfășurat o acțiune de control a emis anumite soluții, s-au depistat nereguli și s-a încercat corectarea lor prin note de control.. Aceste note au fost vizate de DNA”, a mai spus Daniel Constantin.

„Astăzi a fost demis președintele ADS. Era o măsură pe care am adus-o la cunoștință din luna septembrie. Am simțit nevoia de îmbunătățire a managementului”, a mai spus ministrul.

Ministrul Agriculturii, despre perchezițiile DNA: Este vizată conducerea ADS