Percheziții în 5 penitenciare și în 11 județe la suspecți de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”

Percheziții în 5 penitenciare și în 11 județe la suspecți de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”
Foto: ziuaveche.ro

Polițiștii desfăşoară, marți dimineață, percheziţii la 14 persoane încarcerate în 5 penitenciare, precum şi alte 42 de percheziţii în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Acțiunea, la care participă peste 500 de polițiști, vizează suspecți de înșelăciuni, prin metoda „Accidentul”, notează RNews.

Aceștia contactau prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor.

În alte situaţii, învinuiţii le-au determinat pe victime să achiziţioneze coduri de reîncărcare pentru cartele de telefonie mobilă, fiind astfel reîncărcate cartelele folosite de învinuiţi. În modalităţile descrise anterior, în cursul anului 2013, 14 învinuiţi privaţi de libertate au indus în eroare un număr de 78 de părţi vătămate, pretinzându-le sume cuprinse între 2.000 şi 25.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Perchezițiile se desfășoară în 5 penitenciare, respectiv Penitenciarul Galați, Penitenciarul Iași, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Tulcea și Penitenciarul Mărgineni-Giurgiu. De asemenea, sunt efectuate 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Iaşi, Călăraşi, precum şi în municipiul Bucureşti.

În fapt, suspecţii ar fi contactat prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor„, a anunțat Poliția Română.