Percheziții în București și alte cinci județe: Sunt vizate persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane euro

Percheziții în București și alte cinci județe: Sunt vizate persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane euro

Mai multe percheziții au loc, luni, în București, Bihor, Timiş, Dolj, Argeş și Ilfov la sediile sociale ale mai multor firme și la locuințele a opt persoane suspectate că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 2 milioane euro, prin evaziune fiscală, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor efectuează 34 de percheziţii în judeţele Bihor, Timiş, Dolj, Argeş, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi locuinţele a opt persoane suspectate de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de zahăr”, se arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat statului se ridică la aproximativ două milioane euro.

Potrivit Poliției Române, la finalizarea perchezițiilor, suspecţii vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor pentru audieri.

La acţiune participă peste 150 de poliţişti de la formaţiunile de investigare a fraudelor şi investigaţii criminale din cadrul I.G.P.R., I.P.J. Bihor, I.P.J. Timiş, I.P.J. Dolj şi I.P.J. Ilfov, aceștia beneficiind de suportul tehnic și informativ al SRI.