Percheziții în București și Călărași, într-un dosar care are în vedere eliberarea de adeverințe false de vaccinare

Percheziții în București și Călărași, într-un dosar care are în vedere eliberarea de adeverințe false de vaccinare
Foto: Pixabay.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București efectuează luni percheziții domiciliare, în București și județul Călărași, într-un dosar penal care vizează eliberarea de adeverințe false de vaccinare.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au început luni 7 percheziții, în București și județul Călărași.

Dosarul  penal  vizează efectuarea cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals intelectual și fals informatic în ceea ce privește  eliberarea de adeverințe false de vaccinare.

Adeverințe false de vaccinare

Anul trecut, în lunile mai-noiembrie, angajații unui cabinet medical privat, din județul Călărași, ar fi atestat în fals că peste 500 de persoane s-ar fi vaccinat împotriva virusului SARS- CoV-2. Tot atunci, s-ar fi efectuat și demersurile pentru  Registrul Electronic Național de Vaccinare, în vederea primirii adeverințelor de vaccinare.

Persoanele implicate urmează să fie duse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru audieri, potrivit Hotnews.ro.

Conform „Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București, efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Peste 8 milioane de români, vaccinați

Un număr de 6.955 de români s-au vaccinat în perioada 18-25 aprilie. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, din numărul total de doze administrate, 110 au fost Pfizer Pediatric, pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani (45 – doza I şi 65 – doza a II-a).

„6.955  doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în săptămâna 18 – 25 aprilie, dintre care 883 – prima doză, 1.825 – doza a doua, 4.247 – cea de-a treia doză.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.804.797 doze de vaccin pentru 8.124.906 de persoane”, informează centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe