Percheziții în Cluj, Alba și Prahova, într-un caz de evaziune cu un prejudiciu de 10 milioane de euro

Percheziții în Cluj, Alba și Prahova, într-un caz de evaziune cu un prejudiciu de 10 milioane de euro

Peste 200 de polițiști fac, sâmbătă, 47 de percheziții în județele Cluj, Alba și Prahova, într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 10 milioane de euro, fiind vizate persoane care au achiziționat mașini second-hand din spațiul intracomunitar, fără să plătească TVA.

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Cluj, citat de Mediafax, perchezițiile au loc la 47 de adrese din Cluj, Alba și Prahova, la sediile sociale ale unor firme și la locuințele unor persoane suspectate de evaziune fiscală.

”Acţiunea vizează persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală. Poliţiştii au în vedere importuri de autoturisme second-hand din spaţiul intracomunitar, pentru care nu s-a declarat şi achitat TVA. Prejudiciul estimativ creat bugetului de stat este de 10 milioane de euro”, se arată în comunicatul citat.

La acțiune participă peste 200 de polițiști de la investigații criminale, investigarea fraudelor, polițiști rutieri, criminalişti şi luptători ai structurii de acţiuni speciale din cadrul Poliției Cluj, aceștia fiind sprijiniți de poliţişti din Alba, Prahova, Maramureş, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Satu Mare, precum şi de peste 100 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj-Napoca.