Percheziții la biroul lui Andrei Hrebenciuc, în dosarul tatălui său privind retrocedările ilegale

Percheziții la biroul lui Andrei Hrebenciuc, în dosarul tatălui său privind retrocedările ilegale

Biroul lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului Viorel Hrebenciuc, este percheziționat miercuri de polițiști, în dosarul în care tatăl său este urmărit penal pentru implicare în atribuirea unor mari suprafeţe de teren forestier. De altfel, procurorii scriau în referatul lor în acest dosar că Viorel Hrebenciuc îl cooptase pe fiul său în această afacere, pentru a-l putea folosi ca interpus şi a intra în posesia unor terenuri.

Potrivit B1 TV, percheziții au loc atât în București, cât și în Brașov, la birourile unor avocați implicați în acest dosar.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi  instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz pentru arestarea preventivă a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Viorel Hrebenciuc ar fi fost „cointeresat” să intervină la autorităţi locale din judeţul Bacău, dar şi la autorităţi centrale, în cazul retrocedării ilegale a celor 43.000 de hectare de pădure, din care ar fi trebuit să primească 12.000 de hectare, potrivit DNA.

În acelaşi dosar, senatorul PSD Dan Şova este urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Viorel Hrebenciuc a declarat, luni, la ieşirea de la DNA, că fiul său nu este implicat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, deputatul susţinând că acest lucru „este o prostie”.