Alertă de pestă porcină africană în Delta Dunării. Carantină la trecerile de bac (VIDEO)

Alertă de pestă porcină africană în Delta Dunării. Carantină la trecerile de bac (VIDEO)
Foto: Vrancea24

Alertă de pestă porcină africană în Delta Dunării. Autoritățile au confirmat patru focare, iar trecerile de bac de la Tudor Vladimirescu, Brăila şi Galaţi au intrat în carantină, informează B1 TV. Boala este extrem de agresivă şi poate duce la mortalitate de 100% în fermele de porci. Transportul de porci vii şi de carne dinspre Tulcea spre alte judeţe a fost interzis. Boala a fost confirmată în urma analizelor de laborator.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animalăa confirmat, luni, prezenţa pestei porcine africaneîn patru gospodării din Delta Dunării, respectiv din satele Ceatalchioi şi Sălceni.

Autorităţile au trecut la eutanasierea tuturor porcilor din cele patru gospodării şi la neutralizarea şi dezinfectarea micilor ferme.

De asemenea,au impusfiltre sanitar-veterinare la trecerile cu bacul de la Tudor Vladimirescu, iar de marţi şi la trecerile peste Dunăre de la Galaţi şi de Brăila.

Conform Planului de contingenţă al României pentru PPA, medicii veterinari urmează să treacă la sacrificarea tuturor porcilor din exploataţiile de contact din cele două localităţi, dacă acestea există.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu