Peste 100.000 de persoane au semnat petiția de susținere a Codruței Kovesi: Klaus Iohannis a fost înștiințat 

Peste 100.000 de persoane au semnat petiția de susținere a Codruței Kovesi: Klaus Iohannis a fost înștiințat 
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Petiția inițiată de organizația Declic în sprijinul șefei DNA Laura Codruța Kovesi a fost semnată de peste 100.000 de oameni.

Inițiatorii îi cer președintelui Iohannis să respingă cererea de revocare a procurorului șef al DNA și spun că au însţiinţatnţat Administraţia Prezidenţială în legatură cu petiţia şi că vor trimite şi semnăturile la Palatul Cotroceni, informează HotNews.

„Declaraţiile ministrului Justiţiei ne-au făcut să retrăim angoasa momentului OUG 13. Este mai clar ca niciodată că agenda Guvernului este făcută de penalii corupţi. Discursul ministrului Tudorel Toader nu a fost bazat pe argumente juridice care să demonstreze că Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a încălcat legea. Consiliul Superior al Magistraturii a confirmat că nu există motive întemeiate”, a declarat directorul executiv Declic, Tudor Brădăţan.

Petiția a fost inițiată în urmă cu o săptămână, la scurt timp după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)