Peste 14 tone de deşeuri, descoperite în Portul Constanţa. Mărfurile proveneau din SUA şi vor fi returnate în ţara de provenienţă

Peste 14 tone de deşeuri, descoperite în Portul Constanţa. Mărfurile proveneau din SUA şi vor fi returnate în ţara de provenienţă
Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Garda de Mediu a descoperit în Portul Constanţa peste 14 tone de deşeuri, ce constau în articole textile, mobilier uzat, echipamente electronice şi electrice. Mărfurile proveneau din SUA şi vor fi returnate în ţara de provenienţă.

Garda de Mediu Constanţa a transmis că într-un container inspectorii au găsit 14.592 de kilograme de articole textile uzate (îmbrăcăminte şi încălţăminte), mobilier uzat, mâncare procesată şi echipamente electrice şi electronice uzate (computere şi proiectoare).

În urma controlului, reprezentaţii Biroului Vamal, ANPC, Garda de Coastă şi Gărzii de Mediu au constatat neconcordanţe între starea mărfurilor şi documentele prezentate.

“Articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte aflate în container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice şi electronice uzate nu s-au prezentat documente care să ateste funcţionarea acestora. Urmare a concluziilor reprezentanţilor ANPC, respectiv >, comisarii de la Garda Naţională de Mediu Constanţa au dispus interzicerea efectuării importului pentru mărfurile second-hand din container, acestea fiind considerate deşeuri”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu.

Conform sursei citate, conţinutul containerul va fi returnat în ţara de provenienţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe