Peste 4.000 de persoane au blocat telegondola de la Sinaia. Vânzarea de cartele a fost sistată pentru cei care vor să practice sporturi de iarnă: „Nu am mai văzut aşa ceva niciodată”

Peste 4.000 de persoane au blocat telegondola de la Sinaia. Vânzarea de cartele a fost sistată pentru cei care vor să practice sporturi de iarnă: „Nu am mai văzut aşa ceva niciodată”
Sursa Foto: Facebook/ SKI Romania

Peste 4.000 de persoane au urcat pe munte, la 2000 de metri altitudine, în Bucegi, unde este zăpadă.

Vânzarea cartelelor a fost suspendată luni după-amiază, la câteva ore de la punerea în funcţiune a instalaţiilor de transport pe cablu, din cauza aglomerației și a cozilor lungi de așteptare a pasionaților de sporturi de iarnă, potrivit ziare.com.

Peste 4.000 de turişti au blocat telegondola de la Sinaia

Se pare că luni, încă de la ora 10:00, parcarea de la stația de pornire a telegondolei din Sinaia a devenit neîncăpătoare. 23 ianuarie este una dintre cele mai aglomerate zile de luni din ultimii ani, deoarece turiștii preferă staţiunea de pe Valea Prahovei pentru a-și petrece minivacanța de 24 ianuarie pe munte.

„O zi super frumoasă, cu soare, dar cu multă lume. Inclusiv şoselele sunt blocate. Este extrem de aglomerat la Sinaia, una dintre cele mai aglomerate zile de luni din ultimii şase ani, eu nu am mai văzut aşa ceva niciodată”, a transmis administratorul instalaţiilor de transport pe cablu de la Sinaia, Maria Floricica.

Totodată, pe pagina de Facebook a gondolei Sinaia, reprezentanţii instalaţiei au anunţat, la ora 13:30, că instalaţiile funcţionează la supracapacitate, iar în aceste condiţii „nu se mai vând cartele, de niciun fel, pentru instalaţiile de altitudine – Gondola Carp, Telecabină tronson 2, Telescaunul Soarelui, Telescaunul Dorului şi Teleschi Călugărul”.

„Noi nu mai vindem cartele pentru schi, vindem doar urcări şi coborâri pentru plimbări, deoarece muntele este supraaglomerat şi am considerat că în acest moment nu mai putem să preluăm şi alţi turişti”, a subliniat Maria Floricica.

Potrivit acesteia, există cozi mari și la telescaunul Soarelui, mai puţin aglomerat fiind la telescaunul Dorului şi la teleschi Călugărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe