Peste 90 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la spitalul din Blaj, anulate pentru că au fost depuse cu întârziere

Peste 90 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la spitalul din Blaj, anulate pentru că au fost depuse cu întârziere
Foto: debanat.ro

Peste 90 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la spitalul din Blaj au fost anultate, duminică, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Alba, după o sesizare a Alianţei PSD-UNPR-PC, pe motiv că cererile au fost depuse cu întârziere, fiind depășit termenul prevăzut de legea electorală, informează Mediafax.

Reprezentanții BEJ Alba afirmă că membrii biroului au decis să acepte o contestaţie depusă de Alianţa PSD-UNPR-PC prin care se solicita anularea a 93 de cereri pentru trimiterea urnei mobile la Spitalul Blaj, pe motiv că au fost depuse prea târziu.

Cererile pentru urna mobilă au fost depuse duminică dimineaţă de către reprezentanţii spitalului şi aceptate de biroul secţiei de votare numărul 85 din Blaj.

Biroul Electoral Judeţean a decis anularea deciziei secţiei de votare din Blaj şi constatarea ca „tardiv depuse a cererilor pentru deplasarea urnei speciale”, decizia fiind definitivă.

Conform reprezentanţilor BEJ Alba, cei 93 de pacienţi de la Spitalul Blaj nu apucaseră să voteze înainte de soluţionarea contestaţiei.

Alegătorii netransportabili din motive de boală sau invalididate, cei internaţi în spital, cei aflaţi în arestul poliţiei, în arest la domiciliu sau care execută, în penitenciar, o pedeapsă privativă de libertate pot vota folosind urna specială, cereri în acest sens putând fi depuse până în preziua alegerilor.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)