Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19

Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Pfizer a declarat luni că a început un studiu în stadiu mediu-târziu, privind medicamentul său antiviral luat pe cale orală pentru prevenirea infecției cu Covid-19 în rândul celor care au fost expuși la virus.

Compania și rivalii săi, inclusiv Merck & Co Inc din SUA și farmaceutica elvețiană Roche Holding AG, s-au întrecut pentru a dezvolta prima pastilă antivirală pentru Covid-19, scrie thedailystar.

Pfizer a spus că va studia medicamentul, PF-07321332 pe 2.660 de adulți sănătoși, cu vârsta de 18 ani și peste, care locuiesc în aceeași gospodărie ca o persoană cu o infecție confirmată simptomatică Covid-19.

Studiul ar testa PF-07321332 cu o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi utilizat pe scară largă în tratamentele combinate pentru infecția cu HIV.

Merck și partenerul Ridgeback Biotherapeutics au declarat la începutul acestei luni că au început să înroleze pacienții într-un studiu în stadiu târziu al medicamentului experimental molnupiravir pentru prevenirea infecției cu Covid-19.

Pfizer a spus, de asemenea, la începutul acestei luni că a început un studiu de la jumătatea până la etapa târzie cu PF-07321332 pentru tratamentul Covid-19 la pacienții adulți, ne-spitalizați, simptomatici.