Plângere penală pe numele lui Florin Iordache după gestul obscen din Parlament (VIDEO)

Plângere penală pe numele lui Florin Iordache după gestul obscen din Parlament (VIDEO)

Florin Iordache s-a ales cu plângere penală pentru gesturile obscene pe care le-a făcut în Parlamentul României. Asociația Voci pentru Democrație şi Justiţie a depus o reclamaţie la Poliție în acest sens. Membrii acesteia sunt de părere că Parlamentul nu ar trebui să fie altceva decât un spațiu de dezbatere pentru legi şi polici publice în favoarea românilor.

În documentul semnat de presedintele VeDem Just se arată, printre altele, că Florin Iordache a încălcat art.2 alin.2 din Legea 61/1991, care prevede că „săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene (…) de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice” constituie contravenție.

Semnatarii plângerii penale subliniază că „valorile europene care ne definesc ca cetățeni ai UE nu ar trebui să conducă niciodata la astfel de reacții jignitoare indiferent de ceea ce se întâmplă în materie de decizii politice”.

Reacţiile vin după ce deputatul PSD Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, a făcut, miercuri, un gest obscen către opoziție chiar în plenul forului legislativ. S-a întâmplat după un discurs în plen, în care i-a atacat pe parlamentarii USR și PNL pentru criticile pe care le-au adus.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus